MayaHealth - Centar dobrih navika

Pozovi danas na:

060/402-61-92

Balzamiko grilovana piletina sa caprese salatom

Da biste pripremili 4 porcije balzamiko grilovane piletine sa caprese salatom, potrebno vam je:

  • Oko 750 grama pilećeg belog mesa, očišćenog od kostiju i od kožice,
  • Sveži bosiljak (jedna manja vezica),
  • Oko 230 grama mocarela sira,
  • Dva čena belog luka,
  • Šest svežih paradajza,
  • Balzamiko sirće,
  • Ekstra devičansko maslinovo ulje,
  • Mleveni crni biber u količini po ukusu,
  • So u količini po ukusu.

Način pripreme:

Najpre sve gore navedene sveže sastojke, a to su sveži bosiljak, beli luk i paradajz, operite i očistite.

Zatim, ispasirajte beli luk i prelijte ga sa balzamiko sirćem i sa devičanskim maslinovim uljem, a onda u to dodajte i jednu ravnu kafenu kašiku soli i pola ravne kafene kašike mlevenog crnog bibera.

Sve to, dobro sjedinite mešanjem i na taj način napravite marinadu.

Kada ste pripremili marinadu, uključite gril da se zagreje.

Nakon toga, isecite pileće belo meso na filete i filete ubacite u pripremljenu marinadu.

Kada ustanovite da je gril dovoljno zagrejan, filet po filet mariniranog pilećeg mesa, stavite na rešetku grila.

Marinirane filete belog pilećeg mesa, pecite na grilu sve dok ne dobije finu svetlo braon nijansu, odnosno oko 6 do 8 minuta sa svake strane.

Kada ste ispekli marinirane filete belog pilećeg mesa, ravnomerno ih rasporedite u četiri porcije, a zatim, paradajz isecite na kolutove i te kolutove složite preko fileta.

Preko kolutova paradajza, izrendajte mocarela sir, a preko izrendanog mocarela sira, stavite po nekoliko listića svežeg bosiljka.

Na samom kraju pripreme ove vrste specijaliteta, svaku pripremljenu porciju prelijte sa mešavinom devičanskog maslinovog ulja, malo soli i mlevenog crnog bibera.

Osim što predstavlja ukusan obrok, balzamiko grilovana piletina sa caprese salatom ujedno predstavlja obrok koji je zdrav i koji će vam obezbediti kvalitetan unos proteina i drugih nutritivno vrednih elemenata u organizam.

Prijatno!

Оставите коментар

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *