MayaHealth - Centar dobrih navika

Pozovi danas na:

060/402-61-92

Kinoa salata sa tamnim trešnjama i keljom

Kinoa salata sa tamnim trešnjama i keljom – recept

Sastojci:

  • 2 šoljice tamno crvenih trešanja, bez koštica i prepolovljenih
  • 2 šoljice kuvane kinoe
  • 1 šoljica iseckanog sirovog kelja
  • ½ šoljice seckanog celera
  • ½ šoljice seckanih sirovih ili proklijanih orašastih plodova – bademi, indijski orah ili pekani
  • morska so i crni biber po ukusu
  • 1/4 šoljice ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 1/4 šoljice jabukovog sirćeta
  • 1 čajna kašičica dijon senfa
  • 1 čen belog luka, mleveni

Priprema:

 

Potopite kinou najmanje 15 minuta da biste uklonili gorak sloj.

 

Ocedite kinou i skuvajte je tako da bude “al dente”, a ne kašasta. 

Skuvanu kinou procedite i napravite mešavinu kinoe, povrća, trešanja i orašastih plodova u velikoj posudi.

Umutite ulje, sirće, senf, beli luk, so i biber i prelijte salatu ovim dresingom.

Kinoa salata sa tamnim trešnjama i keljom je veoma osvežavajuć, ukusan i zdrav dodatak svakom jelu!

 

Uživajte!

 

izvor: draxe.com

Оставите коментар

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *