Kozja surutka-moćan eliksir sistema organa za varenje

Proteini surutke poseduju antikancerogena svojstva zahvaljujući prisustvu aminokiselina sa sumporom i osiguravaju optimalan nivo magnezijuma i kalcijuma u organizmu.
Prisustvo orotinske kiseline (vit. B13) pozitivno utiče na formiranje genetskog materijala. Pored toga, naučna istraživanja ukazuju na povoljan efekat kod osoba koje se oporavljaju od infarkta, kao i kod multipleskleroze i hroničnog hepatitisa. Zbog specifičnog sadržaja imunoglobulina i ostalih proteina ispoljava imuniprotektivnu ulogu i generalno povećava odbrambenu moć organizma. Surutka se preporučuje osetljivim kategorijama stanovništva, deci, starijim osobama, rekovalescentima, bolesnicima sa obolelom jetrom i sl.Surutka od kozijeg i ovčijeg mleka u prahu je proizvod koji sadrži 20% čistih, iskoristivih i lako svarljivih proteina. Surutka u prahu je animalni proizvod koji alkalizuje, odnosno daje baznost ljudskom organizmu.
Ako se danas zna da mnoga oboljenja počinju preteranim zakiseljenjem organizma može se zaključiti velika dobrobit koju možemo dobiti redovnim korišćenjem ove surutke.

Surutka od kozijeg i ovčijeg mleka:

-podiže imunitet,
-odličan je hepatoprotektor i potpomaže brzi oporavak i regeneraciju jetre,
-poboljšava varenje i razvoj dobrih bakterija crevne flore,
-povećava elastičnost zglobova i ligamenata pa se preporučuje kod svih vrsta artritisa,
-daje odlične rezultate kod alergija, opstruktivnog bronhitisa i astme,
-ima pozitivno dejstvo kod smanjenog apetita,
-pozitivno deluje kod povišenog holesterola,
-sprečava stvaranje zubnih naslaga i karijesa,
-sprečava osteoporozu.
Surutka ne sadrzi protein-kazein koji ostaje u siru prilikom prerade mleka i proizvodnje sira pa nema opasnosti od otežanog varenja i problema koje ovaj veliki protein moze da izazove kod nekih ljudi.

Takođe, zbog svog sastava, enzima i strukture molekula koje sadrži mogu je koristiti i ljudi koji su inače osetljivi na laktozu tj. mlečni secer.

Inače, surutkini proteini sastoje se iz čitavog lanca belančevina. Među njima su beta-laktoglobulin, alfa-laktalbumin, imunoglobulini, glikomakropeptid, laktoferin, laktoperoksidaza.

Beta-laktoglobulin ima korisnu osobinu da vezuje vitamine rastvorljive u masti, pomažući organizmu da ih lakše iskoristi. Alfa-laktalbumin je prvo pronađen u majčinom mleku. Sadrži mnogo triptofana, esencijalne aminokiseline koja ima potencijalnu dobrobit za osobe koje pate od nesanice i koje su pod stresom. Imunoglobulini, kao što je poznato, obezbeđuju imunitet i deci i odraslima. Jedini su u stanju da vezuju kalcijum. Glukomakropeptid pomaže kontrolu i sprečava stvaranje naslaga na zubima i njihovo kvarenje. Laktoferin, osim sposobnosti da vezuje gvožde, pomaže njegovu iskoristljivost, sprečava rast bakterija, uključujuci i patogene bakterije, istovremeno pomažući razvoj korisnih, poput bifidusa, čime se uspostavlja dobra crevna flora. Takođe, laktoferin sprečava i rast gljivica, naročito onih iz vrsta kandide. Laktoperoksidaza sprečava razvoj bakterija zavisnih od gvožda.

Proteini kozje surutke poseduju antikancerogena svojstva zahvaljujući prisustvu aminokiselina sa sumporom. Osigurava optimalan nivo magnezijuma i kalcijuma u organizmu.

Jedina sadrži vitamin B13-orotsku kiselinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *