MayaHealth - Centar dobrih navika

Pozovi danas na:

060/402-61-92

Bezglutenska povrćna frittata u rerni

U potrazi ste za zdravim, brzim i laganim doručkom, koji će se dopasti celoj porodici?

Na pravom ste mestu.

Bezglutenska povrćna fritata sadrži zdrave izvore proteina, masti i ugljenih hidrata i naročito pogoduje osobama koje su preosetljive na gluten.

  • Broj porcija: 3-4
  • Priprema se: 10 minuta
  • Peče se u rerni: 15 – 20 min

Sastojci:

  • 1/4 šolje ekstradevičanskog, hladno ceđenog maslinovog ulja
  • 6-8 jaja
  • 1/2 šolje bademovog mleka
  • 2 šolje iseckanog sezonskog povrća po izboru – paprika, pečurke, kelj, paradajz, luk, šargarepa…

Način pripreme:

  • zagrejati rernu na 200 stepeni
  • u međuvremenu, dno i zidove posude za pečenje posuti maslinovim uljem
  • zagrejati ringlu 2 min, na srednjoj temperaturi
  • umutiti jaja i bademovo mleko i dodati sveže, seckano sezonsko povrće
  • sipati mešavinu u tiganj
  • peći oko 5 min, dok se rubovi lagano ne odvoje od zidova posude za pečenje
  • prebaciti posudu za pečenje u rernu i peći 15 – 20 min
  • posuti svežom nanom ili bosiljkom

Prijatno!

Оставите коментар

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *