U potrazi ste za zdravim, brzim i laganim doručkom, koji će se dopasti celoj porodici?
Na pravom ste mestu.
Bezglutenska povrćna fritata sadrži zdrave izvore proteina, masti i ugljenih hidrata i naročito pogoduje osobama koje su preosetljive na gluten.
- Broj porcija: 3-4
- Priprema se: 10 minuta
- Peče se u rerni: 15 – 20 min
Sastojci:
- 1/4 šolje ekstradevičanskog, hladno ceđenog maslinovog ulja
- 6-8 jaja
- 1/2 šolje bademovog mleka
- 2 šolje iseckanog sezonskog povrća po izboru – paprika, pečurke, kelj, paradajz, luk, šargarepa…
Način pripreme:
- zagrejati rernu na 200 stepeni
- u međuvremenu, dno i zidove posude za pečenje posuti maslinovim uljem
- zagrejati ringlu 2 min, na srednjoj temperaturi
- umutiti jaja i bademovo mleko i dodati sveže, seckano sezonsko povrće
- sipati mešavinu u tiganj
- peći oko 5 min, dok se rubovi lagano ne odvoje od zidova posude za pečenje
- prebaciti posudu za pečenje u rernu i peći 15 – 20 min
- posuti svežom nanom ili bosiljkom
Prijatno!