Ukupno vreme pripreme: 20 minuta
Porcije: 2-4
Tip obroka: bez glutena, paleo, kao prilog ili čorba
Sastojci:
– 1 kašika kokosovog ulja
– 1 mala glavica crnog luka, iseckanog
– 3 čena belog luka, mlevenog
– ½ kašičice kurkume
– ½ kašičice kajenske paprike
– 1 konzerva bundeve (organske) ili jedna manja sveža bundeva
– 1 ½ šolje supe od pilećih kostiju
– 1 pečena crvena paprika
– ⅓ šolje putera od indijskog oraha
– 1 kašičica javorovog sirupa
– ½ kašičice crnog bibera
– 1 kašika limunovog soka
– ½ šolje kokosovog mleka
Priprema:
Otopite kokosovo ulje na srednjoj temperaturi u tiganju za dinstanje.
Propržite kratko crni luk i zatim dodajte beli luk i propržite 2 minuta.
Dodajte sve sastojke osim soli, bibera, kokosovog mleka, limunovog soka i javorovog sirupa.
Neka se kuva do ključanja, a zatim ostavite da se polako krčka na tihoj vatri 5 minuta.
Sada umešajte preostale sastojke.
Sipajte u blender i blendirajte dok ne dobijete glatku smesu.
Poslužite posuto peršunom.
Prijatno! 🙂