MayaHealth - Centar dobrih navika

Pozovi danas na:

060/402-61-92

Čorba od bundeve sa indijskim orahom

Ukupno vreme pripreme: 20 minuta

Porcije: 2-4

Tip obroka: bez glutena, paleo, kao prilog ili čorba

Sastojci:

– 1 kašika kokosovog ulja
– 1 mala glavica crnog luka, iseckanog
– 3 čena belog luka, mlevenog
– ½ kašičice kurkume
– ½ kašičice kajenske paprike
– 1 konzerva bundeve (organske) ili jedna manja sveža bundeva
– 1 ½ šolje supe od pilećih kostiju
– 1 pečena crvena paprika
– ⅓ šolje putera od indijskog oraha
– 1 kašičica javorovog sirupa
– ½ kašičice crnog bibera
– 1 kašika limunovog soka
– ½ šolje kokosovog mleka

Priprema:

Otopite kokosovo ulje na srednjoj temperaturi u tiganju za dinstanje.

Propržite kratko crni luk i zatim dodajte beli luk i propržite 2 minuta.
Dodajte sve sastojke osim soli, bibera, kokosovog mleka, limunovog soka i javorovog sirupa.
Neka se kuva do ključanja, a zatim ostavite da se polako krčka na tihoj vatri 5 minuta.
Sada umešajte preostale sastojke.

Sipajte u blender i blendirajte dok ne dobijete glatku smesu.
Poslužite posuto peršunom.

Prijatno! 🙂

Оставите коментар

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *