Ukupno vreme pripreme: 45 minuta
Porcije: 4-6
Tip obroka: bez glutena, kao prilog ili čorba
Sastojci:
– 4 kašike kokosovog ulja (otopljenog)
– 6 šoljica pileće supe (bujona)
– 5 šoljica šargarepe, oljuštene i tanko narezane na kolutove
– 2 šoljice sveže seckanog crnog luka
– 2 kašičice karija
– 1 kašičica svežeg đumbira, mlevenog
– 1 kašičica semena korijandera, u prahu
– ¾ kašičice semena žute slačice, u prahu
– 2 kašičice kore limete, fino narendane
– 3 kašičice svežeg soka od limete
– morska so i crni biber po ukusu
– kefir ili kozji jogurt
Priprema:
Otopite kokosovo ulje na srednjoj temperaturi u šerpici u kojoj ćete kuvati supu.
Dodajte sledeće začine: korijander, prah semena slačice, kari prah i đumbir u prahu i promešajte kratko.
Pospite morsku so i biber.
Dodajte luk i pustite da se krčka dok ne omekša.
Dodajte pileću supu (bujon) i narezanu šargarepu i kuvajte na srednje niskoj temperaturi oko 30 minuta.
Na kraju izblendirajte u blenderu sve dok ne dobijete glatku smesu, a zatim je vratite u šerpicu.
Umešajte u supu sok od limete i dodajte još malo morske soli i bibera po ukusu.
Poslužite supu sa jogurtom i pospite peršunom.
Uživajte! 🙂