MayaHealth - Centar dobrih navika

Pozovi danas na:

060/402-61-92

Čorba od šargarepe sa karijem

Ukupno vreme pripreme: 45 minuta

Porcije: 4-6

Tip obroka: bez glutena, kao prilog ili čorba

Sastojci:

– 4 kašike kokosovog ulja (otopljenog)

– 6 šoljica pileće supe (bujona)

– 5 šoljica šargarepe, oljuštene i tanko narezane na kolutove

– 2 šoljice sveže seckanog crnog luka

– 2 kašičice karija

– 1 kašičica svežeg đumbira, mlevenog

– 1 kašičica semena korijandera, u prahu

– ¾ kašičice semena žute slačice, u prahu

– 2 kašičice kore limete, fino narendane

– 3 kašičice svežeg soka od limete

– morska so i crni biber po ukusu

– kefir ili kozji jogurt

Priprema:

Otopite kokosovo ulje na srednjoj temperaturi u šerpici u kojoj ćete kuvati supu.
Dodajte sledeće začine: korijander, prah semena slačice, kari prah i đumbir u prahu i promešajte kratko.
Pospite morsku so i biber.

Dodajte luk i pustite da se krčka dok ne omekša.

Dodajte pileću supu (bujon) i narezanu šargarepu i kuvajte na srednje niskoj temperaturi oko 30 minuta.
Na kraju izblendirajte u blenderu sve dok ne dobijete glatku smesu, a zatim je vratite u šerpicu.
Umešajte u supu sok od limete i dodajte još malo morske soli i bibera po ukusu.

Poslužite supu sa jogurtom i pospite peršunom.

Uživajte! 🙂

Оставите коментар

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *