Karfiol čorba
Ukupno vreme za spremanje ovog obroka je 45 minuta, za 4 do 6 osoba.
Sastojci:
2 kašike kokosovog ulja,
3 karanfilića, beli luk u prahu,
3 šargarepe, oljuštene i seckane,
3 celerne stabljike, seckane,
1/4 čaše brašna bez glutena (npr. heljdino, kukuruzno)
4 čaše pileće supe,
1-2 šolje kokosovog mleka,
1 glava karfiola,
6 kriški domaće slanine (ukoliko želite da postignete lagani letnji ukus, ovaj sastojak preskočite:))
2 kašike peršuna.
Priprema:
U šerpi na srednjoj visokoj temperaturi, ugrejte kokosovo ulje sa crnim lukom, belim lukom, šargarepom i celerom. Kuvajte dok ne bude blago kuvano.
Dodajte karfiol dok se ne postigne konzistentnost finih komada. Dodajte pileću supu. Dodajte brašno i kuvajte još 5 minuta.
Dodajte u čorbu i kokosovo mleko. Lagano dodajte kokosovo mleko, sve dok se ne skuva kompaktna masa. Dodajte začine po ukusu. Možeteu ukrasiti ovu nesvakidašnju čorbu slaninom, peršunom ili kako vam je volja.
Ukoliko je izmiksate štapnim mikserom, čorba će se pretvoriti u kremast i ukusan potaž.
Prijatno!
Izvor: draxe.com