Sastojci:
– sok od 1 velike narandže i kora narandže, u kombinaciji
– 3 kašike kokosovog ulja, otopljene
– 3 kašike tahinija
– 1 kašičica praha ili granula belog luka
– ½ kašičice korijandera
– 1/8 kašičice cimeta
– 1 kašika svežeg korijandera, iseckanog
Priprema:
U maloj posudi, umutite prvih 6 sastojaka dok ne postane glatka smesa. Umešajte korijander.
Čuvajte preliv u zatvorenoj staklenoj boci ili tegli u frižideru do 5 dana. Pre upotrebe, pustite da preliv dostigne sobnu temperaturu i da kokosovo ulje postane tečno.
Tahini se inače pravi od semenki susama i ima razne zdravstvene prednosti, od dodavanja zdravih masti do niza vitamina i minerala. I kao humus, dobro se slaže sa drugim sastojcima, kao u ovom prelivu sa narandžom.
Ovde se tahini kombinuje sa pikantnom narandžom, svežim korijanderom i začinima kako bi se dobio domaći preliv koji ide dobro preko svake salate ili zeleniša. Nema ni potrebe za blenderom, tako da se vrlo jendostavno priprema!