Sastojci:
– oko 1kg šargarepe, iseckane
– 2 glavice crnog luka, oguljene i seckane
– 5-7 šoljica supe od piletine ili povrća
– 3 kašike svežeg đumbira, narendanog
– 3 čena belog luka, iseckana
– 1 čaša kefira
– morska so, crni biber i luk u prahu
– 2-3 kašike ghee butera
Priprema:
* Stavite šargarepu, supu od piletine ili povrća, đumbir i beli luk u šerpu i ostavite da proključa.
* Smanjite temperaturu i krčkajte dok šargarepa ne bude mekana kada se probode.
* Crni luk propržte u zasebnoj posudi sa ghee-jem na srednje visokoj temperaturi do karamelizacije.
*Dodajte i smešu za supu i luk u blender i miksajte dok se ne postigne glatka konzistencija.
Prenesite glatku smešu natrag u veliku šerpu i dodajte kefir i začine. Mešati dok se dobro ne sjedini.
Čorba od šargarepe sa đumbirom je veoma ukusna i zdrava. Puna je vitamina A , hranljivih sastojaka! Dodajte je u obrok ili uživajte samo u ovoj čorbi.
* Čorba se može poslužiti i vruća i rashlađena.