MayaHealth - Centar dobrih navika

Pozovi danas na:

060/402-61-92

Čorba od šargarepe sa đumbirom

Sastojci:

– oko 1kg šargarepe, iseckane
– 2 glavice crnog luka, oguljene i seckane
– 5-7 šoljica supe od piletine ili povrća
– 3 kašike svežeg đumbira, narendanog
– 3 čena belog luka, iseckana
– 1 čaša kefira
– morska so, crni biber i luk u prahu
– 2-3 kašike ghee butera

Priprema:

* Stavite šargarepu, supu od piletine ili povrća, đumbir i beli luk u šerpu i ostavite da proključa.

* Smanjite temperaturu i krčkajte dok šargarepa ne bude mekana kada se probode.

* Crni luk propržte u zasebnoj posudi sa ghee-jem na srednje visokoj temperaturi do karamelizacije.

*Dodajte i smešu za supu i luk u blender i miksajte dok se ne postigne glatka konzistencija.

Prenesite glatku smešu natrag u veliku šerpu i dodajte kefir i začine. Mešati dok se dobro ne sjedini.

Čorba od šargarepe sa đumbirom je veoma ukusna i zdrava. Puna je vitamina A , hranljivih sastojaka! Dodajte je u obrok ili uživajte samo u ovoj čorbi.

* Čorba se može poslužiti i vruća i rashlađena.

Оставите коментар

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *